logo beweegpraktijk oud west nijmegen

Specialisaties Therapeuten Contact/Afspraak Tarieven

Mobilizing Awareness® (Bewust Bewegen)
Bewegen en ademen met gevoel, aandacht en nieuwsgierigheid

Een cursus voor iedereen die bewuster wil worden van de signalen van het eigen lichaam en wil leren zelf de spanningsgebieden op te lossen. Deze nieuwe bewegingstherapie is geschikt voor jong en oud, met of zonder pijn.

Als kind leren we vanzelf een optimaal bewegingspatroon. Door pijn, blessures en stress wordt dit natuurlijke patroon verstoord, wat leidt tot aanpassingen in lichaam, geest en bewegingsgedrag waar we op den duur meer last dan profijt van hebben.

In deze cursus leer je je bewust te worden van hoe je beweegt en wat de effecten zijn van kleine veranderingen in je manier van bewegen. De verbindingen tussen hersenen en spieren worden ‘wakker geschud’, waardoor het lichaamsgevoel verbetert en je leert teruggaan naar ontspannen, efficiënt bewegen en ademen. Ook op geestelijk gebied heb je daar profijt van.

Nu eens niet “keihard aan onze conditie en spierkracht werken”, maar via rustige oefeningen het plezier en de moeiteloosheid van onze dagelijks beweging terugvinden: liggen, rollen, buigen, zitten, staan, lopen, lachen.

Met als resultaat:

Na afloop van de cursus beschik je over een reeks oefeningen voor thuis waarin in 15 minuten het hele lijf aan bod komt. De cursus wordt gegeven door Dip Dibbets, zij is jarenlang geschoold in de methoden Sensory en Mobilizing Awareness.

Kosten
Deelname bedraagt voor 10 lessen van 1,5 uur 300,- Mogelijk vergoedt je zorgverzekeraar de kosten. Overleg hierover altijd met de docent.

Cursusdata
De cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven, ook op andere dagen van de week.

Klik hier voor de cursusdata

Locatie: Groepsruimte Terra, Bosduifstraat 1, 6542TP Nijmegen

Aanmelden
Beweegpraktijk Oud West
Oefentherapeut Cesar Dip Dibbets
info@beweegpraktijkoudwest.nl
024-378 46 88 / 06-44 662 002
Maximaal 10 deelnemers.

<< terug naar overzicht


algemene voorwaarden | partners | links